Nazywam się Michał August baron Staropodlaski i pochodzę z Sarmacji a dokladniej Rzeczypospolitej Sclavinii i Trizondalu. Wielu ze szlachetnych Panow zapewne mnie zna,
Mam prośbę, proszę zapoznać się z tym tematem http://federacja.sarmacja.org/forum/viewtopic.php?f=71&t=511 i wyrażenie stanowiska.
\r\n\r\n\r\n"Najgorszy jest widok amputowanego ducha... nie zastąpi go żadna proteza."\r\n\r\n"Bez wiary potykamy się o źdźbło słomy, z wiarą przenosimy góry."
Najmocniej przepraszam ale naprawę szkoda komentarz, większość zarzutów jest bezpodstawna. Nikt nie mówił, że Rotria to Watykan, Rotria jest wzorowana na Państwie Kościelnym z okresu 756-1870 rządzone przez papieży jako świeckich monarchów. Nie zastanawiała Ekscelencje takowa instytucja jak Święte Oficjum czy Inkwizycja, przecież w Watykanie powyższe dykasterie nie funkcjonują ale funkcjonowały prawie dwa wieki wcześniej. Idąc dalej (adopcja) normalna praktyka w rodach arystokratycznych będących w służbie kościoła, sam papież Leon X adoptował własnego szambelana i dał mu nazwisko rodowe. Tytuły, większość władców v-świata tytułuję się Królami, Książętami z Bożej Łaski czemuż to my musimy nazywać się wirtualnymi kardynałami czy biskupami lub w ogóle ich nie używać,ten tytuł jest tak samo historyczny jak tytuł królewski czy książęcy. Po za tym wszyscy wiemy, że to świat wirtualny i są wirtualni książęta, królowie, prezydenci i na końcu biskupowi, przecież nie chodzę po ulicy z napisem jestem rotryjskim kardynałem zapiszcie się do tego wyznania!. Świat wirtualny jest światem wirtualnym i dla tego się w niego bawimy bo możemy być kim zechcemy ale widać Bracia nie umieją odróżnić tej granicy i nazywają nas sekta czy tez czymś innym, Rotria nie jest prawdziwym kościołem! Czy ja i Patriarcha lub inny v-kapłan rywalizuje z Kościołem Rzymskim, to absurd! Rotria to wirtualny kościół a my jesteśmy Katolikami i Rotria jest v-państwem katolickim a nazwa Rotryjsko Katolicki została stworzona na potrzeby wirtualnego świata.
Lucjusz Cardozo 24/07/2009 20:44 Witam wszystkich, nazywam się Lucjusz Cardozo i chciałbym zamieszkać w tym państwie
Yamamoto Isoroku 20/07/2009 20:34 Wiele osób ma mylne wyobrażenie wirtualnych państw. Należy im wyjaśnić co i jak.
Marco kard de Zepp SJ 20/07/2009 10:50 duchownym. Wtedy możesz zostać wysłany z misją do jakiegoś kraju lub coś w tym guście Jak tu żyć? Tak, jak żyłbyś w Watykanie. Najlepiej udzielaj się na forum, zawsze możesz też poprosić nas o pomo
Marco kard de Zepp SJ 20/07/2009 10:49 Jest z lekka nieaktualny Ale wygląda to ogólnie tak, że możesz tu działać jako świecki w jakichś własnych inicjatywach, lub skończyć studia (zgłoś się na forum w dziale Uniwerstetu) i zostać duchow
Bercik91 19/07/2009 23:27 A jest jakis poradnik jak tu zyc?
kard Lorenzo de Medici 19/07/2009 12:34 W to się nie gra, nie jest to gra ale wirtualne państwo.