| Autor |
RE: III Sobór Laterański. |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 26-06-2009 20:40 |
|
|
To tylko część projektu prosiłbym Braci o zdanie i pomoc w tym projekcie
Prymas to przedstawiciel Patriarchy w danym państwie ,które podpisało z Państwem Kościelnym Rotria konkordat. Prymasa powołuje i odwołuje jedynie Patriarcha. Prymasem może , zostać tylko duchowny posiadający tytuł :
- Biskupa - Arcybiskupa - Kardynała
Prymas ma prawo na podległej sobie diecezji lub archidiecezji do : - zakładania parafii - powołania proboszczów - wyświęcania księży za wiedzą Patriarchy - organizowania uroczystości związanych ze świętami kościelnymi - zbiórki funduszy na potrzeby potrzebujących - prowadzenia oficjalnych rozmów z władzami państwowymi jako ambasador - publikowaniu kazań częściej niż tylko raz w tygodniu - chrzeszczeniu wiernych - wysyłania oficjalnych wniosków do Patriarchy o nadanie tytułu danemu księdzu
Prymas ma obowiązek zdawania co miesięcznych raportów Świętej Inkwizycji ze swojej pracy w diecezji lub archidiecezji. Święta Inkwizycja ocenia prace Prymasa i przesyła raport Patriarchatowi .Święta Inkwizycja także wydaje opinie na temat pracy Prymasa.
Edytowane przez Abp Tomasz du vallon SJ dnia 05-07-2009 21:28 |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 04-07-2009 17:30 |
|
|
|
Chciałbym się zapytać Bracia co nam daje traktat z KE ? Nie co powinien tylko co daje ,bo nie zauważyłem konkretnych rzeczy. |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 05-07-2009 20:58 |
|
|
1. Parę poprawek językowych i będzie dobrze. 2. Traktat będzie renegocjowany.
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
Yamamoto Isoroku
U�ytkownik
Post�w: 13
Data rejestracji: 20.07.09 |
| Dodane dnia 20-07-2009 20:57 |
|
|
|
Swoim skromnym zdaniem, popartym doświadczeniem. Przypomnę, że Rotria przeżywała okres rozwoju za czasów pobytu człowieka dzisiaj niezbyt docenianego. Jako, że jest on mym mentorem i wzorem do naśladowania,ale tylko w słusznych sprawach uważam, że i dzisiaj może on Rotrii pomóc. Twierdzi, że ma koncepcje, która da PKR szansę. Pytajcie go... |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 21-07-2009 11:06 |
|
|
Yamamoto-san, kimże jest ów człowiek?
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
Yamamoto Isoroku
U�ytkownik
| Dodane dnia 21-07-2009 11:45 |
|
|
|
Zastanówcie się i rozejrzyjcie. Na pewno go znajdziecie. |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 21-07-2009 12:52 |
|
|
Cóż... jeżeli chodzi Panu o Michała Miotke, to chyba nie zna Pan wszystkich szczegółów Yamamoto-san. Niestety nie zaufam mu ponownie, ponieważ raz mnie już próbował zdradzić Pewne błedy potrafię wybaczyć i zapomnieć, ale zdrada i oszustwo - to przebaczę (jako chrześcijanin) ale nie zapomnę i nie obdarzę ponownie zaufaniem. Przykro mi.
Dlaczego stwierdziłem, że chodzi o niego? Odezwał się do mnie twierdząc, że ,,raz nas już uratował, to może to zrobić i drugi". Co miałem mu odpowiedzieć - arigato, czyli dziękuję. 
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

Post�w: 193
Data rejestracji: 22.12.08 |
| Dodane dnia 21-07-2009 15:18 |
|
|
Pan Michał dostał dwie szansy i nas zawiódł, czemu teraz miało by być inaczej. Osobiście uważam Pana Miotka za bardzo inteligentną osobę, ale boję się mu ponownie zaufać.
(-) kard Lorenzo de Medici |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 21-07-2009 19:15 |
|
|
Ja również. Inteligencja to nie wszystko. Trzeba zdobyć także zaufanie, a on musiałby się baaaardzo postarać, aby je odzyskać.
Jest przy tym pan Miotke bardzo dumną osobą i nie sądzę, aby zbyt długo mógł znosić jakąkolwiek służbę komukolwiek.
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae
Edytowane przez Marco kard de Zepp SJ dnia 21-07-2009 19:16 |
|
| Autor |
Yamamoto Isoroku
U�ytkownik
| Dodane dnia 22-07-2009 10:01 |
|
|
|
Nawet nie jest w stanie tutaj się wypowiedzieć, bo jego konto zostało zablokowane. |
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

Post�w: 193
Data rejestracji: 22.12.08 |
| Dodane dnia 22-07-2009 10:19 |
|
|
Więc powinniśmy je odblokować i udowodnić, że jesteśmy tolerancyjnym krajem w końcu Pana Miotka nie skazano na banicję.
(-) kard Lorenzo de Medici |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 22-07-2009 10:53 |
|
|
Isoroku-sama, powiedz proszę, gdybyś zdradził Cesarza Meiji i chciał go obalić, czy Cesarz pozwoliłby przebywać ci w swoim kraju? Raczej nakazał by ci popełnić seppuku.
|
| Autor |
Yamamoto Isoroku
U�ytkownik
| Dodane dnia 22-07-2009 15:23 |
|
|
|
Pan Miotke już nie jest ekskomunikowany, a status persona non grata został ściągnięty. |
|
| Autor |
Yamamoto Isoroku
U�ytkownik
| Dodane dnia 22-07-2009 15:24 |
|
|
|
Kazał jeszcze poinformować o: www.mvf.boo.pl/Rotria |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 22-07-2009 18:57 |
|
|
Fajnie, że też ma te pliki. Z naciskiem na TEŻ. Jest inteligentny, sądzę, że bardziej niż ja, mimo to i ja nie jestem kompletnym idiotą i sam skopiowałem sobie pliki strony: www.rotria.boo.pl/strona
I nie jestem o tym przekonany, ale pan Miotke chyba znów się tego statusu dorobił. Akt prawny może być w archiwum. Pewności oczywiścienie mam, to będzie wiedział tylko Jego Świątobliwość.
|
| Autor |
Yamamoto Isoroku
U�ytkownik
| Dodane dnia 22-07-2009 19:25 |
|
|
|
No to nie rozumiem nad czym Rotria tak ubolewa? Skoro strona jest, a jednak używa się starej? |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 22-07-2009 19:52 |
|
|
A czy Rotria ubolewa? Nie skarżę się osobiście
|
| Autor |
Yamamoto Isoroku
U�ytkownik
| Dodane dnia 22-07-2009 21:20 |
|
|
|
Proszę nie zapominać, że już nie Brat traktowany jest jako "ogół" Rotrii tylko JŚ Sykstus I. Jeśli on prosi o stronę, to znaczy, że albo aparat państwa jest jakiś nieudolny i brakuje porozumienia, albo JŚ żył cały czas w przekonaniu, że strona przepadła. |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 22-07-2009 22:21 |
|
|
Nawet Jego Świątobliwość nie jest Rotrią. On jest rdzeniem Rotrii, ale sam nie stanowi całego państwa.
Jego Świątobliwośc o stronie wiedział zawsze. Powiedziałem mu to jako mojemu Kamerlingowi - wtedy byłem Patriarchą. Jako Patriarcha chce tę stronę uruchomić, obecnie nad tym pracuje.
|
| Autor |
Yamamoto Isoroku
U�ytkownik
| Dodane dnia 23-07-2009 09:59 |
|
|
A nad czym tu pracować? |
|