| Autor |
Jawny dzień III Kongregacji Generalnej |
Arcybiskup Pietro Mancini
U�ytkownik
Post�w: 242
Data rejestracji: 27.01.09 |
| Dodane dnia 24-04-2009 18:01 |
|
|
Drodzy Bracia!
Serdecznie zapraszam na Jawny Dzień Kongregacji, który odbędzie się w niedzielę, o godz. 21, na czacie. Podczas tego dnia zostaną mi udzielone święcenia z rąk Lorenzo kard. de Medici. Jeszcze raz serdecznie wszystkich zapraszam.
(-) Arcybiskup Pietro Mancini |
|
| Autor |
RE: Jawny dzień III Kongregacji Generalnej |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 24-04-2009 18:14 |
|
|
|
Mam pytanie czemu Brat Mancini zostane kapłanem a nie jest magistrem Teologii ,wiem ,że dużo zdziałał i jest bardzo aktywny ale przecież http://www.rotria.boo.pl/readarticle.php?article_id=81 mówi o zasadach konsekracji ,a prawo to prawo.Ja też byłem kiedyś biskupem ale jak znów przyszedłem musiałem zostać magistrem jedynie zrobiono wyjątek dla byłego Patriarchy |
|
| Autor |
x Massimiliano de Medici
U�ytkownik
Post�w: 68
Data rejestracji: 26.12.08 |
| Dodane dnia 24-04-2009 22:35 |
|
|
Prawo prawem lecz decydujący głos ma JŚ Może ja przytoczę dowcip. Kazał biskup sie stawić prezbiterowi w kurii i rozmawia z nim: - Prosze księdza, rozpocznie ksiądz prace w parafi (tu wymienił) - Ależ ekscelencjo, to niemożliwe. Odpowiedział prezbiter - Taka jest wola Boża a ksiądz ślubował posłuszeństwo. Odpowiedział Bp - Ale ja pochodze z tej parafii powiedział ksiądz - to w takim razie trzeba nagiąc wole Bożą. Zakończył Biskup  To takie wyjaśnienie ;D
(--)\r\nks Massimiliano de Medici\r\nStrażnik Pieczęci Zagranicznej\r\nPaństwa Kościelnego Rotria |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 25-04-2009 20:44 |
|
|
Także moim zdaniem, Brat Pietro powinnien ukończyć studia, jeśli tego jeszcze nie uczynił.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|