| Autor |
Pismo protestacyjne do władz Kościelnych |
Talerz de Tocqueville
U�ytkownik

Post�w: 18
Data rejestracji: 21.02.09 |
| Dodane dnia 01-03-2009 15:10 |
|
|
W imieniu władz Wolnego Miasta Winktown składam na ręce Patriarchy Państwa Kościelnego Rotrii protest przeciwko działaniom biskupa Tomasza Du Vallona i kardynała Marco de Zeppa którzy przez swoje działania zaszkodzili poważnie stosunkom dyplomatycznym na linii Winktown-Rotria. Jednocześnie wyrażamy wielkie ubolewanie że nasz konkordat dziwnym trafem został pominięty w oficjalnych spisach i przez tą dziejową niesprawiedliwość, rotrio-chrześcijaństwo już zapewne nie zdobędzie w Winktown pozycji religii dominującej gdyż jej miejsce zajeły inne kulty.
(-) Talerz de Tocqueville Tytularny Prezydent Wolnego Miasta Winktown
(-) Talerz de Tocqueville\r\nTytularny Prezydent Wolnego Miasta Winktown |
|
| Autor |
RE: Pismo protestacyjne do władz Kościelnych |
Talerz de Tocqueville
U�ytkownik

| Dodane dnia 01-03-2009 15:23 |
|
|
Proszę o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego działu którym jest Pałac Lateriański, bo przez moją nieuwagę, nie umieściłem go tam gdzie trzeba 
|
| Autor |
Sykstus I
Super Administrator

Post�w: 181
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 01-03-2009 15:45 |
|
|
W drodze wyjątku przyjmę protest lecz powinien ukazać się w Pałacu Laterańskim. Ekscelencjo de Tocqueville chciałbym zaprosić Ekscelencje do pałacu Laterańskiego gdzie w obecności Inkwizycji złoży Pan Pismo protestacyjne.
(-) Sanctitas Vestra Sixtus I \r\nAnnuario Pontificio,\r\nServus Servorum Dei,\r\nPrinceps sui iuris civitatis Rotriae,\r\nSummus Pontifex Ecclesiae Universalis,\r\nPrimas Rotriae, Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc |
|
| Autor |
Talerz de Tocqueville
U�ytkownik

| Dodane dnia 01-03-2009 15:57 |
|
|
To dlatego że pomyliły mi się działy WE 
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
| Dodane dnia 01-03-2009 17:09 |
|
|
Do Patriarchy zwracamy się Wasza Świątobliwość lub Najjaśniejszy Panie. Tak mówi Prawo Dworskie.
Jestem głęboko rozczarowany postępowaniem Pana Talerza. Ośmiela się nazywać mnie niegodnym stanu duchownego, a sam, pomimo iż przeprosiłem go, nie baczy na chrześcijańskie miłsierdzie i sprawiedliwość, lecz składa wobec mnie protest. ,,Widzisz drzazgę w oku Brata swego, a belki w swoim nie widzisz."
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

Post�w: 193
Data rejestracji: 22.12.08 |
| Dodane dnia 01-03-2009 17:27 |
|
|
Wasza Ekscelencjo, wedle prawa Stolicy Apostolskiej nie doszukałem się złamania jakiegokolwiek kanonu Kodeksu Prawa Kanonicznego, sprawę utrudnia fakt, iż cała zaistniała sytuacja toczyła się za pontyfikatu Ojca naszego Aleksandra I, a jak wiadomo prawa i decyzje nie zatwierdzone przez Kolegium Kardynalskie tracą moc z dniem rozpoczęcia sede vacante Sanctae Sedis.O rozpoczęciu procedury karnej zadecyduje Wielki Inkwizytor.
(-) kard Lorenzo de Medici
Edytowane przez kard Lorenzo de Medici dnia 01-03-2009 17:28 |
|
| Autor |
Talerz de Tocqueville
U�ytkownik

| Dodane dnia 01-03-2009 18:26 |
|
|
|
Marco kard de Zepp napisał/a: Do Patriarchy zwracamy się Wasza Świątobliwość lub Najjaśniejszy Panie. Tak mówi Prawo Dworskie.
Jestem głęboko rozczarowany postępowaniem Pana Talerza. Ośmiela się nazywać mnie niegodnym stanu duchownego, a sam, pomimo iż przeprosiłem go, nie baczy na chrześcijańskie miłsierdzie i sprawiedliwość, lecz składa wobec mnie protest. ,,Widzisz drzazgę w oku Brata swego, a belki w swoim nie widzisz."
Nic takiego nie widziałem przed publikacją protestu. Jako Winek nie muszę znać całej etykiety dworskiej z powodu braku wykształcenia.
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 01-03-2009 20:02 |
|
|
A więc i ja nie muszę się orientować w waszej prasie, czyż nie? 
Nie widział Pan przeprosin? Gdzie mogą być, pomyślmy... A, może w tym dwustronnicowym temacie w dziale powtania, gdzie cały czas dyskutowaliśmy?
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 01-03-2009 21:22 |
|
|
Do Kongregacji nie napłynął żaden wniosek, więc nie będę się niczym zajmował.
Moim obywatelskim zdaniem Traktat nie obowiązuje. Nie widnieje on w żadnym Dzenniku Prawnym Rotrii, a ja osobiście nie pamiętam, żebyśmy go podpsywali (jeżeli się mylę, to nieh mnie Bracia poprawią).
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 01-03-2009 21:34 |
|
|
Faktem jest, że mogły się pewne prawa ,,zapodziać" po ataku hakerskim. Ale to było za mojego pobtyfikatu, a Konkordat podpisywał mój poprzednik. Więc nie wiem jakim cudem go nie ma.
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

| Dodane dnia 01-03-2009 21:49 |
|
|
Cuda się zdarzają.
(-) kard Lorenzo de Medici |
|
| Autor |
Talerz de Tocqueville
U�ytkownik

| Dodane dnia 01-03-2009 21:55 |
|
|
W każdym bądź razie i tak prawdopodobnie misja krzewienia rotrio-chrześcijaństwa nie odniosłaby sukcesu w Winktown. Takoż więc i ten temat można zamknąć, a ja się żegnam.
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

| Dodane dnia 01-03-2009 22:28 |
|
|
Żegnam Ekscelencję.
(-) kard Lorenzo de Medici |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 01-03-2009 23:09 |
|
|
Żegnam i do zobaczenia w Simitu.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 03-03-2009 17:53 |
|
|
|
Żegnam Ekscelencje. |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

| Dodane dnia 03-03-2009 18:02 |
|
|
Żegnam.
|