| Autor |
Strona rządu |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 17-02-2009 20:29 |
|
|
|
Przepraszam ,że ja tak cały czas wytykam błędy ale strona rządu jest bardzo nieaktualna http://www.rzad.rotria.cba.pl/index.htm np. sekretarzem Kurii jest Michał Miotke albo że SK jest ojciec Sigffrid de la Rossa.Myśle ,że powinnyśmy ją zaktualizować by pokazać ,że rząd Rotri jest aktywny a po drugie ,że tej strony wiele można się pożytecznego dowiedzieć |
|
| Autor |
RE: Strona rządu |
Sykstus I
Super Administrator

Post�w: 181
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 18-02-2009 09:59 |
|
|
Jak na mój gust trzeba zmienić stronę rządową ponieważ jest mało reprezentatywna. Jako iż jestem Kamerlingiem-Regentem powyższa sprawa leży w mej gestii lecz na razie wstrzymam się z decyzją w sprawie aktualnej strony.
(-) Sanctitas Vestra Sixtus I \r\nAnnuario Pontificio,\r\nServus Servorum Dei,\r\nPrinceps sui iuris civitatis Rotriae,\r\nSummus Pontifex Ecclesiae Universalis,\r\nPrimas Rotriae, Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 18-02-2009 15:45 |
|
|
Popieram zdanie Braci. Trzeba zrobić nową stronę. Podejmę się tego, jednakże nie teraz. Od 17.00 dzisiaj przechodze na urlop 
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

| Dodane dnia 18-02-2009 18:01 |
|
|
|
To ja przygotuje materiały do strony |
|
| Autor |
Percip
U�ytkownik
Post�w: 301
Data rejestracji: 20.12.08 |
| Dodane dnia 18-02-2009 19:34 |
|
|
Ja bym z tym wszystkim poczekał na nowy rząd... materiały już są tylko trzeba pozmieniać kilka rzeczy.
|
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

| Dodane dnia 18-02-2009 20:18 |
|
|
|
Ale np. wprowadzenie nowego mieszkańca nie jest zbytnio szczegółowe.Radze Ekscelencji to przeczytać to zobaczy braki. |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 19-02-2009 02:02 |
|
|
Ja popieram i gratuluję Bratu aktywności.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

| Dodane dnia 19-02-2009 09:11 |
|
|
Obecnym Sekretarzem Kurii Rotryjskiej jest: Bp Tomasz du Vallon
Oficjalny adres e-mailowy Kurii: [email protected]
Obecnym Strażnikiem Pieczęci Zagranicznej jest: Kard. Lorenzo de Medici KONTAKT: ( niestety nie mam gg ) e-mail: [email protected] GG:
Obecnym Strażnikiem Skarbu jest: Bp Tomasz du Vallon
KONTAKT: e-mail: [email protected] GG: 11219653
Obecnym Strażnikiem Kultury jest: Kard Percip Friderich Rambazi
KONTAKT: e-mail: nie mam GG: 6461484
Obecnym Dowódcą Gwardii Biskupiej jest: Kard. Percip Friedrich Rambazi KONTAKT: e-mail: nie mam GG: 6461484
W dziale karmeling i patriarcha są stare dane. W dziale Państwo Kościelne Rotria jest stary adres strony rotria.tnb.pl.
Przewodnik dla Nowicjuszy http://www.rzad.rotria.cba.pl/8.htm
Myśle ,że trzeba przewodnik rozszerzyć. W następnych dniach przedstawie swój projekt przewodnika. Zawre w nim z kim trzeba się skontaktować,jak można zostać księdzem,biskupem,gdzie się studiuje itp.
Edytowane przez Abp Tomasz du vallon SJ dnia 19-02-2009 09:12 |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 19-02-2009 23:21 |
|
|
No to proszę, będziemy Bratu wdzięczni.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

| Dodane dnia 09-03-2009 22:02 |
|
|
Na wprowadzenia nie miałem czasu zrobić ale zrobiłem pytania i odpowiedzi.Później przedstawie drugą część
Jak można zostać kapłanem ?
Trzeba zostać magistrem teologii oraz zdać test na kapłana.
Jak można zostać Biskupem ?
Trzeba posiadać tytuł doktora teologii oraz wykazać duży wkład w działalność ewangelizacyjną.
Czy w PKR trzeba być duchownym ?
Nic bardziej mylnego,można nie być duchownym a pełnić wiele świeckich funkcji(np. Strażnik).
Czy PKR nawiązała z innymi państwami jakieś stosunki dyplomatyczne ?
Oczywiście ,że tak.Rotria ma wiele sojuszników i jest w czołówce v-państw.PKR jest także w organizacjach takich jak OPM i UKW.
Czy moge zdobyć tytuł szlachecki na terenie PKR ?
Niestety po podpisanu traktatu z KE,Patriarcha nie może nadawać tytułów szlacheckich.
Nie jestem duchownym ,czy moge zasiadać w KA ?
Niestety nie,w KA zasiadają tylko biskupi,arcybiskupi,kardynałowie.
Chce być obywatelem jak nim moge zostać ?
Trzeba złożyć wniosek w dziale wnioski obywateli ,ponadto trzeba być katolikiem by zostać obywatelem.
Czy w PKR są jakieś partie ?
Niestety ale w PKR nie ma parti ponieważ nie istnieją wybory takie jakie są w innych v-państwach .
Czy oprócz duchownego albo polityka moge być kimś innym ?
Tak można być dziennikarzem,artystą, naukowcem i kim kolwiek.
Czy w PKR moge być w wojsku ?
W PKR istnieje gwardia biskupia do której każdy może się zapisać .
Czy na uniwersytecie można studiować tylko teologie ?
Nie, są jeszcze inne działy.
Czy w Konklawe mogą brać tylko Kardynałowie jak w Watykanie ? Tak,ale każdy duchowny może zostać wybrany.
Chce wiedzieć kto jest w rządzie ,gdzie to moge sprawdzić ?
Można zobaczyć w Kolegium Kardynalskim ,a jak informacje będą stare ,można zapytać na forum.
Gdzie można sprawdzić jakie akty prawne są w PKR ?
Po to jest dziennik ustaw na strone Rotrii.
Co to znaczy skrót PKR ?
Państwo Kościelne Rotria.
Czy istnieje funkcja prymasa w PKR ?
Tak,do każdego kraju z którym mamy podpisany konkordat wysyła się prymasa.Prymasem mogą zostać tylko Biskup,Arcybiskupi, Kardynałowie.
Edytowane przez Abp Tomasz du vallon SJ dnia 10-03-2009 08:32 |
|