| Autor |
Kandydatury do Konsylium Apostolskiego |
Giovanni Ganganelli
U�ytkownik
Post�w: 16
Data rejestracji: 28.12.08 |
| Dodane dnia 15-05-2009 23:52 |
|
|
Zgodnie z zapowiedziami otwieram procedurę zgłaszania kandydatur do Konsylium Apostolskiego. Wybory do tejże instytucji rozpoczną się 23 maja, czyli już za tydzień.
Zgłoszenia można składać w tym temacie do północy z 21 na 22 maja. Powinny one mieć następującą formułę:
a ) dane personalne kandydata (imię, nazwisko, ew. tytuł), b ) krótki opis kandydata (w tym notka biograficzna), c ) lista planów, które kandydat zamierza zrealizować jako członek Konsylium Apostolskiego.
Kandydować może każdy duchowny kościoła rotryjsko-katolickiego!
Edytowane przez Giovanni Ganganelli dnia 15-05-2009 23:52 |
|
| Autor |
RE: Kandydatury do Konsylium Apostolskiego |
Arcybiskup Pietro Mancini
U�ytkownik
Post�w: 242
Data rejestracji: 27.01.09 |
| Dodane dnia 16-05-2009 22:57 |
|
|
a) Imię i nazwisko : Pietro de Medici Tytuł : Prowincjał Towarzystwa Jezusowego
b) Do Rotrii przybył 28.01.2009r. Wtedy też poprosił o przyznanie obywatelstwa. Potem został generałem Zakonu Braci Dobrej Nowiny. Po wysuniętej przez JE Lorenzo kard. de Medici połączenia Zakonu Benedyktynów z Zakonem Braci Dobrej Nowiny w Towarzystwo Jezusowego, stał się jego ojcem-założycielem, składając wniosek o jego powstanie dnia 21.02.2009r. Następnie został mianowany przez pierwszego Generała, prowincjałem. Jest w trakcie pisania pracy magisterskiej.
c) - Ożywienie kultury rotryjskiej - Utworzenie biblioteki - Reforma prawa imigracyjnego.
(-) Arcybiskup Pietro Mancini
Edytowane przez Sykstus I dnia 17-05-2009 21:52 |
|
| Autor |
kard Lorenzo de Medici
Administrator

Post�w: 193
Data rejestracji: 22.12.08 |
| Dodane dnia 17-05-2009 18:12 |
|
|
a) Imię i nazwisko : Lorenzo de Medici Tytuł : Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego.
b) W Stolicy Apostolskiej przebywam już od ponad rok powoli wspinając się po szczeblach hierarchii kościelnej. Pełniłem funkcję biskupa misyjnego oraz pierwszego prymasa KE, byłem również prymasem VRP i nominalnym prymasem Monarchii AW. Podczas pontyfikatów Klemensa II oraz Aleksandra I sprawowałem pieczę nad polityka Państwa Kościelnego jako Strażnik Pieczęci Zagranicznej. W Kongregacji Świętego Oficjum byłem Inkwizytorem, tytuł kardynalski otrzymałem pod koniec pontyfikatu Aleksandra I.
c) - opłata serwera - resztę mej pracy nie mnie oceniać.
(-) kard Lorenzo de Medici
Edytowane przez kard Lorenzo de Medici dnia 17-05-2009 18:12 |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 17-05-2009 21:15 |
|
|
a) Imię i nazwisko : Tomasz du Vallon Tytuł : Biskup b) W Rotrii jestem dość długo.Znany jestem z aktywności.Wiele rzeczy zrobiłem ,wiele projektów miałem i mam .Pełniłem różne stanowiska np. Szambelan .Zawsze staram się działać jako duchowny.Nie zawsze mi się to udaje ale każdy ma jakieś wady.Jestem w kościele od ponad pół roku.Zostałem drugim doktorem Teologii w Rotrii .Przez Aleksandra I zostałem mianowany biskupem,jestem Prymasem Królestwa Skarlandu.Oprócz tego byłem Szambelanem,Sekretarzem Kurii,Strażnikiem Skarbu etc. c) - większa współpraca z wiernymi - podnoszenie prestiżu Rotrii - duża promocje która spowoduje wzorst Księży
Edytowane przez Sykstus I dnia 17-05-2009 21:53 |
|
| Autor |
Percip
U�ytkownik
Post�w: 301
Data rejestracji: 20.12.08 |
| Dodane dnia 18-05-2009 18:14 |
|
|
- a
Imię i nazwisko : Percip Friderich Rambazi Tytuł : Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego.
- b
W Stolicy Apostolskiej znajduje się od 16 lutego 2008, brałem pewien udział przy odbudowywaniu Rotrii. W większości byłem aktywny w Stolicy Apostolskiej, zawsze starałem się wspomagać Rotrię. Pełniłem funkcje Prefekta, Kamerlinga, Strażnika Kultury a także Dowódcy Gwardii Apostolskiej. Obecnie jestem Prymasem Rzeczpospolitej Obojga Narodów.
A także należę do Towarzystwa Jezusowego.
- c
- aktualizacja stron - Organizacja konkursów literackich i innych - Wspomniana już kiedyś Organizacja Małej Olimpiada. - Promocja - i otwarcie Biura Ogłoszeń.
Edytowane przez Percip dnia 18-05-2009 18:16 |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 20-05-2009 06:00 |
|
|
Ja nie zgłaszam żadnej kanydatury.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 21-05-2009 17:34 |
|
|
a) Imię i nazwisko : Marco de Zepp Tytuł : Kardynał
b ) Do Rotrii przybyłem 15 marca 2008 roku, w dzień koronacji Klemensa II na Patriarchę Rotrii. W ciągu sześciu miesięcy aktywnie działałem w Państwie Kościelnym, będąc kolejno księdzem, arcybiskupem, kardynałem. Po ok. 3 miesiącach od przybycia zasiadłem w Kolegium Apostolskim, którego już jak dotąd nie opuściłem. 22 września 2008 roku zostałem Patriarchą Rotrii. Po przymusowej abdykacji (z powodów realnych) zostałem Kamerlingiem i wspieram w sprawowaniu władzy Najjaśniejszego Pana Sykstusa I.
c) - Ożywienie Uniwersytetu Rotryjskiego; - Aktualizacja stron; - Negocjacje ws. nowego Traktatu Rotria-Elderland;
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae
Edytowane przez Marco kard de Zepp SJ dnia 21-05-2009 17:35 |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 21-05-2009 22:08 |
|
|
Mamy 4 ważne kandydatury, z powyższych nie została uznana za ważną kandydatura Brata Pietro. Jednakże, skoro brakuje jednej osoby do pełnego składu Konsylium, może Jego Świątobliwość mógłby coś zdziałać w tej sprawie.
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 22-05-2009 11:03 |
|
|
|
Ja myśle ,że trzeba albo znaleść księdza albo by Brat Macini dokończył studia |
|
| Autor |
Giovanni Ganganelli
U�ytkownik
| Dodane dnia 22-05-2009 22:22 |
|
|
W związku z zaistniałą sytuacją zawieszam procedury wyborcze na czas nieokreślony, czyli do momentu podjęcia decyzji przez Jego Świątobliwosć odnośnie kandydatury Brata Pietro de Medici.
Prawdopodobnie również głosowanie wyborcze nie odbędzie się, gdyż jeśli Jego Świątobliwość uzna kandydaturę Brata de Medici, wtedy uzyskamy dokładnie tyle osób, ile liczy Konsylium Apostolskie.
Tymczasem zamykam procedurę zgłaszania kandydatur, a terminarz wyborczy zostanie zmieniony w razie konieczności.
|
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 25-05-2009 04:33 |
|
|
Czekamy na JŚ.
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Giovanni Ganganelli
U�ytkownik
| Dodane dnia 25-05-2009 22:55 |
|
|
Informuję, iż kandydatura Brata Pietro de Medici została uznana przez Jego Świątobliwość. W związku z tym weźmie ona udział w weekendowym głosowaniu wyborczym.
|
|
| Autor |
Giovanni Ganganelli
U�ytkownik
| Dodane dnia 30-05-2009 17:59 |
|
|
Rozpoczynam głosowanie!
Lista kandydatów:
1. Pietro de Medici. 2. Lorenzo de Medici. 3. Tomasz du Vallon. 4. Percip Friderich Rambazi. 5. Marco de Zepp.
Głosujemy wysyłając prywatną wiadomość na konto Komisja Wyborcza. Link do PW: http://www.rotria.boo.pl/messages.php?msg_send=173
Głos musi mieć następującą formę:
Głosuję na:
1. (imię i nazwisko kandydata, który otrzyma 100% głosu) 2. (imię i nazwisko kandydata, który otrzyma 75% głosu) 3. (imię i nazwisko kandydata, który otrzyma 50% głosu)
[podpis głosującego]
Głosować może każdy duchowny rotryjski. By głos został uznany za ważny, należy zagłosować w 3 preferencjach (na 3 osoby).
Koniec głosowania przewidziany jest na północ z 31 maja na 1 czerwca 2009 roku.
Edytowane przez Giovanni Ganganelli dnia 30-05-2009 17:59 |
|
| Autor |
Giovanni Ganganelli
U�ytkownik
| Dodane dnia 31-05-2009 22:30 |
|
|
Jako że brakuje jeszcze ok. 5 głosów przedłużam głosowanie o 48h. Chciałbym też dodać, że Brat Pietro de Medici w momencie uzyskania biernego prawa wyborczego, uzyskał również czynne, a co za tym idzie może oddać swój głos wyborach.
|
|