| Autor |
RE: List do kardynałów. |
Percian de Wega
U�ytkownik
Post�w: 97
Data rejestracji: 04.04.09 |
| Dodane dnia 02-05-2009 18:22 |
|
|
Ja w takim razie nie widzę sensu jakiegokolwiek połączenia tych dwóch Kościołów... a raczej jednego, o czym wcześniej mówiłem. Dlaczego? O tym także wcześniej mówiłem.
Infułat Percian de Wega-Starck, Protonotariusz Apostolski\r\n\r\nRektor Generalny v-Zakonu księży Pallotynów |
|
| Autor |
Adrian Marcin Trydencki
U�ytkownik
Post�w: 39
Data rejestracji: 25.04.09 |
| Dodane dnia 02-05-2009 18:23 |
|
|
A jakie są obiekcje Infuata, bo nie wiem dokładnie ?
(-) Adrian Marcin Trydencki, \r\nPodkanclerz Dyplomacji Monarchii Neverwerld,\r\nMagister teologii Uniwersytetu Lwowskiego. |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 02-05-2009 18:24 |
|
|
|
A jeśli JŚ nie będzie chciał danaje osoby nominować choć Król i inni ją zatwierdzili ? |
|
| Autor |
Adrian Marcin Trydencki
U�ytkownik
| Dodane dnia 02-05-2009 18:26 |
|
|
Będziemy prosić o powód braku nominacji,a jeżeli będzie on konstruktywny i słuszny, to zaproponujemy inną kandydaturę.
(-) Adrian Marcin Trydencki, \r\nPodkanclerz Dyplomacji Monarchii Neverwerld,\r\nMagister teologii Uniwersytetu Lwowskiego. |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 02-05-2009 18:40 |
|
|
|
Ale jeśli Patriarcha uzna ,że to zła osoba a to przypuśćmy przyjaciel króla więc co wtedy ? |
|
| Autor |
Adrian Marcin Trydencki
U�ytkownik
| Dodane dnia 02-05-2009 20:23 |
|
|
Jeżeli krytyka będzie konstruktywna, podamy następnego kandydata.
|
| Autor |
Percian de Wega
U�ytkownik
| Dodane dnia 02-05-2009 21:23 |
|
|
A od kiedy odwołuje się do tradycji prawosławia? Od teraz czy od rana?
Infułat Percian de Wega-Starck, Protonotariusz Apostolski\r\n\r\nRektor Generalny v-Zakonu księży Pallotynów |
|
| Autor |
Adrian Marcin Trydencki
U�ytkownik
| Dodane dnia 02-05-2009 21:43 |
|
|
Dzięki kunsztownemu słownictwu i wysoce rozwiniętemu zmysłowi dyplomatycznemy JE infułata Perciana de Wega uważam, że dalsza rozmowa nie ma sensu. Mam nadzieję, że Kościół Rotryski będzie sznowany i rósł w potgę  pod przewodnctwem takich wybitnych jednostek w Kurii Rotrii, jak JE Infułat. Pozdrawiam!
(-) Adrian Marcin Trydencki, \r\nPodkanclerz Dyplomacji Monarchii Neverwerld,\r\nMagister teologii Uniwersytetu Lwowskiego.
Edytowane przez Adrian Marcin Trydencki dnia 02-05-2009 21:44 |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 02-05-2009 22:05 |
|
|
Myślę, że powinienem prezdstawić stanowisko, rzekłbym, rządowe, jako szef rządu.
Państwo Kościelne bierze pod uwagę kilka rozwiązań:
1. Kościół Powszechny staje się diecezją Kościoła Rotryjsko-Katolickiego, może zwać się Kościołem Rotryjsko-Katolickim obrządku Neverwerldzkiego. 2. Kościół Powszechy przejmuje tytulaturę Rotrii i ma papieża, którym jednakowoż pozostaje jeden Namiestnik Chrystusa, a więc Patriarcha - taka unia personalna; ci duchowni Kościoła Powszechnego, którzy zasłużą się dla Rotrii, będą mogli obierać Patriarchę.
Takie jest stanowisko moje jako Prefekta Generalnego, który obecnie reprezentuje rząd.
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
Percian de Wega
U�ytkownik
| Dodane dnia 02-05-2009 22:39 |
|
|
Moje obiekcje są takie, że Kościół Powszechny to mistyfikacja, która chce się podłączyć pod Rotrię, a zarazem w ogóle z nią nie kooperować tylko po to by istnieć. Zresztą zna Ekscelencja już moje wcześniejsze obiekcje.
Jego Eminencja de Zepp zaprezentował oficjalne stanowisko Rotrii i proszę z niej skorzystać. Co się stanie Wam, jeśli z niej nie skorzystacie? Właściwie nic. Proszę.. niech Ekscelencja zobaczy ile przedstawiłem tutaj argumentów by pokazać, że tylko takie rozwiązania są poprawne. Tym czasem Wasza Ekscelencja nie przedstawił żadnych gruntownych argumentów... o ile jakiekolwiek przedstawił.
|
| Autor |
Arcybiskup Pietro Mancini
U�ytkownik
Post�w: 242
Data rejestracji: 27.01.09 |
| Dodane dnia 02-05-2009 23:08 |
|
|
Ja też po głębszym przemyśleniu sądzę, ze upieranie się przy nowym i starym stastucie jest bez sensu... Jednocześnie czuję się winny temu zamieszaniu, za które serdecznie przepraszam i proszę o wybaczenie.
(-) Arcybiskup Pietro Mancini |
|
| Autor |
Percian de Wega
U�ytkownik
| Dodane dnia 03-05-2009 11:11 |
|
|
Zdarza się. 
Mogę Wam tylko powiedzieć Bracia, że ten "kryzys" jest bliski końca! Niebawem podam więcej szczegółów.
|
| Autor |
Adrian Marcin Trydencki
U�ytkownik
| Dodane dnia 03-05-2009 20:10 |
|
|
Skąd te informacje?! 
|
| Autor |
Arcybiskup Pietro Mancini
U�ytkownik
Post�w: 242
Data rejestracji: 27.01.09 |
| Dodane dnia 04-05-2009 08:38 |
|
|
Od samego Patriarchy, skoro infułat jest jego sekretarzem...
(-) Arcybiskup Pietro Mancini |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 06-05-2009 00:33 |
|
|
Więc postanowiliśmy zrezygnować?
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Adrian Marcin Trydencki
U�ytkownik
| Dodane dnia 06-05-2009 13:46 |
|
|
Ogłaszam powstanie Kościoła Powszechengo, którego głową został JKM Karol Never, władca Monarchii Neverwerld.!
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 06-05-2009 17:20 |
|
|
Cóż. Miłej zabawy w Kościół, bo widzę, że to typowa zabawa!
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
Percip
U�ytkownik
Post�w: 301
Data rejestracji: 20.12.08 |
| Dodane dnia 06-05-2009 18:58 |
|
|
Także składam się do życzeń... ale to tak jest jak ktoś chce mieć władze nad wszystkim - nad Koroną Królewską i Tiarą.
|
|
| Autor |
Percian de Wega
U�ytkownik
| Dodane dnia 06-05-2009 20:08 |
|
|
Zgadza się. Ktoś, z nie wiadomych przyczyn chce się ogłosić przywódcą duchowym. Mankamentem mikroświatów jest to, że wszystko tu wolno...
|
| Autor |
Klotard Francesco del Giudice
U�ytkownik

Post�w: 81
Data rejestracji: 03.05.09 |
| Dodane dnia 09-05-2009 15:44 |
|
|
Ogłoszać sobie wszystko można ale to nie zmienia, że i tak ten kto się obwołał głową kościoła powszechnego nie ma sukcesji apostolskiej, która jest wiernie strzeżona przez Kościół Rotryjski a nadto Prymat Piotrowy w Kościele jest tylko jeden i jedna osoba może sie uważac za nastepcę św. Piotra - Patriarcha Rotrii.
Zastanawia mnie tylko jedna sprawa, jakie mamy kotakty dyplomatyczne z Monarchią Neverwerld.
I jaka jest odpowiedż Kościoła Rotryjskiego na ustanowienie, powstanie nowego związku wyznaniowego bo inaczej tego nazwać nie mogę |
|