| Autor |
Posiedzenie przed soborowe. |
Sykstus I
Super Administrator

Post�w: 181
Data rejestracji: 17.12.08 |
| Dodane dnia 25-02-2009 13:42 |
|
|
Czcigodni Bracia!
W dbałości o przyszłość Stolicy Apostolskiej, Ja Sykstus I biskup Rotrii zwołuję przed soborowe posiedzenie duchowieństwa rotryjskiego, które odbędzie się dzisiejszego dnia 25.02.2009r. o godzinie 19:00 na czacie Państwa Kościelnego Rotria. Celem spotkania będzie omówienie aktualniej sytuacji Stolicy Apostolskiej Rotria na arenie międzynarodowej oraz dalszego jej rozwój. Na spotkanie zaprasza się całe duchowieństwo świętego kościoła rotryjskiego.
z błogosławieństwem Apostolskim (-) Sykstus I biskup sługa sług Bożych
(-) Sanctitas Vestra Sixtus I \r\nAnnuario Pontificio,\r\nServus Servorum Dei,\r\nPrinceps sui iuris civitatis Rotriae,\r\nSummus Pontifex Ecclesiae Universalis,\r\nPrimas Rotriae, Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc |
|
| Autor |
RE: Posiedzenie przed soborowe. |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

Post�w: 394
Data rejestracji: 19.12.08 |
| Dodane dnia 25-02-2009 13:44 |
|
|
|
A czy dzisiejsze spotkanie nie mogło odbyć się troche wcześniej 18 np. ?? |
|
| Autor |
Sykstus I
Super Administrator

| Dodane dnia 25-02-2009 13:54 |
|
|
Myślę, że mogę przystać na Brata propozycję.
(-) Sanctitas Vestra Sixtus I \r\nAnnuario Pontificio,\r\nServus Servorum Dei,\r\nPrinceps sui iuris civitatis Rotriae,\r\nSummus Pontifex Ecclesiae Universalis,\r\nPrimas Rotriae, Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc |
|
| Autor |
x Massimiliano de Medici
U�ytkownik
Post�w: 68
Data rejestracji: 26.12.08 |
| Dodane dnia 25-02-2009 14:29 |
|
|
Jednak byłbym za późniejszym gdyż nie wyrobie się z kościoła a dzisiaj środa popielcowa i wypada być [ proszę o przychylność w tej sprawie, gdyż jesteśmy państwem kościelnym a msze zazwyczaj są o godzinie 18]
(--)\r\nks Massimiliano de Medici\r\nStrażnik Pieczęci Zagranicznej\r\nPaństwa Kościelnego Rotria |
|
| Autor |
Sykstus I
Super Administrator

| Dodane dnia 25-02-2009 14:39 |
|
|
Dobrze, ostateczny termin to 19:00. Liczę, że spotkamy się w licznym gronie.
|
| Autor |
Arcybiskup Pietro Mancini
U�ytkownik
Post�w: 242
Data rejestracji: 27.01.09 |
| Dodane dnia 25-02-2009 15:15 |
|
|
Ja się troszeczkę spóźnie
(-) Arcybiskup Pietro Mancini |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

| Dodane dnia 25-02-2009 15:28 |
|
|
|
A co do wypowiedzi Brat Stepha nie zawsze są o 18 i można nie iść na msze tylko na posypanie głowy ,prawie co godzine lub diwe to jest .Postaram się być ale nie mówie ,że będe |
|
| Autor |
ks prof Victorjos kard de Zepp
U�ytkownik

Post�w: 514
Miejscowo��: Rotria
Data rejestracji: 18.12.08 |
| Dodane dnia 25-02-2009 22:54 |
|
|
Moim zdaniem trzeba upżedzać z większą odległoscią czasową. Co Bracia ustalili?
NA URLOPIE. WRACA POD KONIEC SIERPNIA.\r\n\r\n \r\nJego Wysokość i Eminencja, Victorjos Paulosigos de Zepp, Królestwa Surmeńskiego Książę, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał, Królewskiej Akademii Nauk prawa profesor, Uniwersytetu Rotryjskiego teologii magister |
|
| Autor |
Marco kard de Zepp SJ
Super Administrator

Post�w: 744
| Dodane dnia 25-02-2009 23:20 |
|
|
Że będzie referendum. Szczegóły w nowym dziale na forum.
(-) Marco de Zepp\r\nCardinalis Camerarius Regens\r\nPraefectus Generalis\r\nPrinceps Surmeniae\r\nRector Academiae Rotriae |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

| Dodane dnia 27-02-2009 16:17 |
|
|
|
Nie powinno być referendum bo to zdradą jeśli ktoś głosuje za tym by Rotria nie była niepodległa i suwerenna ! |
|
| Autor |
Ojciec Marcin Przystawski SJ
U�ytkownik

Post�w: 45
Miejscowo��: Gołdap
Data rejestracji: 18.02.09 |
| Dodane dnia 27-02-2009 19:11 |
|
|
Myślę, że brat bardzo często wychodzi z za bardzo posuniętymi wnioskami i bardzo często próbuje narzucić swoje zdanie co nie jest koniecznie poprawne. Nie może Brat zrozumieć, że różnorodność poglądów jest darem Bożym, bo jak Bóg by chciał żebyśmy wszyscy tak samo myśleli to by Nas zaprogramował i zabrał wolną wolę?
"feci, quod potui, faciant meliora potentes"\r\n\r\n\r\n\r\nKs. mgr Marcin Przystawski |
|
| Autor |
Percip
U�ytkownik
Post�w: 301
Data rejestracji: 20.12.08 |
| Dodane dnia 27-02-2009 19:30 |
|
|
Też to zauważyłem, ale nie będę tego tematu rozszerzał bo nie chcę, że by znów była kłótnia.
Nie powinno być referendum bo to zdradą jeśli ktoś głosuje za tym by Rotria nie była niepodległa i suwerenna !
Referendum to bardzo dobry pomysł, ponieważ nie będzie trzeba już więcej tego tematu poruszać. Referendum nie służyło temu, kto zdradził Rotrię, a kto nie tylko sprawdziło jakie zdanie mają inni bracia.
Bóg nie mógł stworzyć ludzi o tych samych poglądach, myślach bo jak by ten świat wyglądał?
Edytowane przez Percip dnia 27-02-2009 19:31 |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

| Dodane dnia 28-02-2009 14:38 |
|
|
|
Może troche za ostre słowa ,ale taka była sytuacja bo widać ,że zdrajcy znów są w Rotri (jak za czasów miotke ) |
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 28-02-2009 16:15 |
|
|
To ja jednej rzeczy u Brata nie jestem wstanie zrozumieć, najpierw Brat mówi, że są to za ostre słowa a raptem 7 wyrazów dalej już Brat z powrotem wraca do tego. Zresztą określenie kogokolwiek zdrajcą bez dowodów jest bardzo ryzykowne. Widzę, że kara nałożona przez Skarland za "zbyt szybkie wypowiadanie zdania" nic Brata nie nauczyła a to nie dobrze.
"feci, quod potui, faciant meliora potentes"\r\n\r\n\r\n\r\nKs. mgr Marcin Przystawski |
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

| Dodane dnia 28-02-2009 16:24 |
|
|
|
Po pierwsze nie przez Skarland tylko przez sąd Skarlandzki a po drugie Bracie chyba moge mówić co chce ,najwyżej ja tylko będe za to odpowiadał ale wole np. zostać skazany za kogoś obrażenie ale mieć poczucie ,że nie jestem zdrajcą. |
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 28-02-2009 16:43 |
|
|
Oczywiście Bracie może brat mówić to co mu tylko się podoba do momentu kiedy nie narusza to dóbr innych. Prawo jednostki do wyrażania swojej opinii kończy się w momencie kiedy zaczyna wchodzić na teren innych. Zresztą w biblii napisane jest: "...Jak możesz mówić swemu bratu: "Bracie, pozwól, że usunę drzazgę, która jest w twoim oku", podczas gdy sam belki w swoim oku nie widzisz?". Zacznijmy patrzeć przez pryzmat biblii na siebie a następnie napominajmy jedni drugich a co do osądów i oskarżeń zachowajmy największą powściągliwość a albo kierujmy sprawy do organu temu powołanemu Św. Inkwizycji albo zamilczmy.
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

| Dodane dnia 28-02-2009 16:53 |
|
|
|
A czy ja Brata obraziłem ,ja powiedziałem tylko,że są zdrajcy w Rotri. |
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 28-02-2009 16:57 |
|
|
Nie ja nie poczułem się urażony w żaden sposób bo za zdrajcę się nie czuję, jednak skoro Brat się uważa za Patriotę to zachęcam do ujawnienia kto jest zdrajcą i przedstawienie kompetentnych dowodów, bo chyba wszyscy się zgodzą z tym, iż nie możemy sobie pozwolić an to by w Naszym Kraju byli zdrajcy, jednak jeżeli Brat nie posiada dowodów, to apeluje o rozsądek i zaprzestanie wygłaszania tych demagogij bo jest to czyste wprowadzanie w błąd obywateli oraz mówienie nie prawdy, a kłamstwo jest karane pod restrykcją najwyższego kodeksu czyli 10 Przykazań Bożych.
|
| Autor |
Abp Tomasz du vallon SJ
U�ytkownik

| Dodane dnia 28-02-2009 17:00 |
|
|
|
Każdy wie kto zdrajcą jest i nie musze głośno tego mówić .A co do dowodów to każdy je miał na czacie . |
|
| Autor |
U�ytkownik

| Dodane dnia 28-02-2009 17:06 |
|
|
Wydaje mi się, że brat chyba nie zna definicji słowa zdrajca skoro tak sądzi. Ale to też nie rozumie patriotyzmu Brata skoro są dowody, skoro Brat wie kto to jest to proszę postawmy te osoby przed Św. Inkwizycję przecież po to ta instytucja istnieje.
|